top of page

Hedef İhracat / Karan Çiftliği / Basında Biz


Hedef ihracat


Amasya'da hünnap üretimini başlatan ve kentte en geniş alanda hünnap üretimi yapan Ahmet Karan da Türkiye'de hünnap ihtiyacının büyük bölümünü karşıladıklarını, hedeflerinin ihracat olduğunu vurguladı.

Karan, 300 dönümlük arazisinin 130 dönümünde 13 bin ağaçla 6 senedir hünnap yetiştirdiğini belirterek, "Amasya ilerleyen yıllarda elmasından daha fazla hünnabı ile meşhur olacak. Biz kendi bahçemizde yaklaşık 13 bin ağaç hünnap yetiştirdik. Bunun 8 bini meyve veren, 5 bini yeni dikim. Hünnabı Amasya'ya Türkiye'ye kazandırmaya çalışıyoruz. Amasya hünnap cenneti olacak." diye konuştu.

Hünnap üretiminde ilaçlama yapmadıklarının altını çizen Karan, şunları kaydetti:

"Şu anda Amasya'dan İstanbul'a, Ankara'ya, Bursa'ya büyük şehirlere hünnap yolluyoruz ve Amasya'da da çok ciddi güzel bir tüketim var. Hedefimiz ihracat yapmak. Amasya'da hünnap meyvesi herhangi bir ilaçlama yapmadan yetişiyor. Ben bodur elma üreticiliği yapıyordum önceden ama hünnap kadar karlı değildi ve çok zahmetliydi. Bodur elma ağaçlarını kesip zamanla hünnap diktim. Hünnap gerçekten çok zahmet gerektirmiyor ve çok fazla kar bırakıyor. Şu an 13 bin hünnap ağacımız var. İlerleyen senelerde satış potansiyelimize göre bunu çoğaltmayı hedefliyoruz. Hünnabı bizden sadece sebzeciler değil, doktorlar bile gelip alıyor. Aromalarını araştırıyorlar. Farklı hastalıklara iyi geldiğini söylüyorlar."



Kaynak: AA Haber Ajansı (17.10.2018)

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/olumsuzluk-meyvesi-misket-elmasina-rakip-oldu/1284207





bottom of page